COVID-19 klachten

Restklachten van COVID-19 (de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus) komen vaak voor. Met de unieke aanpak van Infyzo ben je snel verlost deze klachten. De meerderheid van onze patiënten is binnen 4 tot 6 behandelingen klachtenvrij!

Heb je nog steeds last van coronaklachten?

Ervaring leert dat een multimodale (gecombineerde) aanpak de klachten sneller doet verminderen. Bij Infyzo behandelen we corona restklachten daarom met een combinatie van de SET-methode® en de reguliere behandelrichtlijnen.

We richten ons ook op de fase vòòr het virus, pré-COVID. Hierin nemen we je mee in onze methode en geven we je verschillende tips voor het voorkomen van een corona
besmetting.

Bekende COVID-19 restklachten zijn:

Oorzaken Long Covid

Deze klachten houden enkele weken, maar soms meerdere maanden aan. Maar de ernst ervan kan wel minder worden in de loop van de tijd. Sommige mensen krijgen ook psychische klachten door langdurige corona klachten. Voor langdurige klachten na corona wordt soms ook de Engelse term ‘Long Covid’ gebruikt.

Restklachten van corona kunnen echter ook voorkomen bij mensen die niet of nauwelijks ziek werden na een besmetting. Het gaat dan vooral vaak om klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, hoesten, verminderde conditie, verminderde belastbaarheid, krachtverlies en duizeligheid.

Verwarrend, want de symptomen worden meestal in eerste instantie niet gelinkt aan COVID-19. Vooral omdat ze vaak pas in een later stadium optreden. Toch blijkt dan achteraf dat ook deze klachten veroorzaakt werden door het virus.

Fysiotherapie bij Long Covid

Er zijn verschillende algemene risicofactoren bekend bij het voorkomen, al dan niet ontwikkelen van een virus. Overgewicht is een belangrijke risicofactor en verhoogt de kans op ernstige doorloop op corona. Een te hoge bloeddruk kan ook zorgen voor een verhoogde kans op klachten. Verder zijn stress (emotionele en mentale balans) en beweging essentiële maatstaven waaraan we onze gezondheid kunnen ontleden.

Deze factoren resulteren in een gecomprimeerd immuunsysteem. Bij Infyzo kunnen we mensen informeren en adviseren wat voor hen noodzakelijk is om een goede gezondheid te hebben.

Dát maakt onze SET-methode® extra interessant aangezien deze geschikt is voor iedereen!

SET-methode® bij COVID-19 klachten

1. Virusactiviteit remmen

Zolang het virus nog actief is, blijven er in het lichaam laaggradige ontstekingen ontstaan, met name in het centraal zenuwstelsel. Het coronavirus lijkt onder andere de bloed-hersenbarrière te omzeilen door mee te liften op ijzerdeeltjes in het bloed. Het virus kan ook zenuwweefsel aantasten, wat onder andere kan leiden tot het beruchte reuk- en smaakverlies, de zeurende hoofdpijn en klachten als duizeligheid en vermoeidheid.

In deze fase adviseren we bepaalde voeding of supplementen om die virale activiteit te beïnvloeden en zo de ontstekingsreacties te remmen. Zo kunnen we bijvoorbeeld het ijzer zodanig afvangen dat de virusdeeltjes zich hier niet meer aan kunnen binden. Supplementen als zink en lactoferrine (een ontstekingsremmend eiwit) helpen voorkomen dat het virus zich overmatig kopieert of de celkern bereikt.

2. Immuunsysteem tot rust brengen en optimaliseren

Als de groei van het virus geremd is, kan het lichaam het virus gaan opruimen. Dat proces kan versneld worden als we de weerstand en het reinigingsvermogen van het lichaam hierbij ondersteunen. Dankzij deze stapsgewijze aanpak verminderen de typische post-COVID19 klachten vaak al binnen een week.

3. Energiehuishouding op peil brengen

Zodra de virusdeeltjes zijn opgeruimd, krijgen de cellen in het lichaam weer meer ruimte om energie te produceren. Ook nu ondersteunen we dit proces met bepaalde voedingstips en/of supplementen. Hierdoor neemt de aanhoudende vermoeidheid waar ex-corona patiënten mee te maken krijgen eindelijk af.

4. Versterken van de spieren

Als het lichaam meer energie heeft, kunnen we beginnen aan het opbouwen van spierweefsel. Deze stap is pas als laatste mogelijk: zolang het virus niet op zijn retour is en de energiehuishouding niet is hersteld, kan het lichaam het weefsel in de longen, hersenen of spieren niet repareren. 

Bij het versterken van de spieren gebruiken we de reguliere fysiotherapeutische methoden. We geven de middenrifspier (diafragma) hierbij speciale aandacht: deze spier is belangrijk bij de ademhaling en het immuunsysteem.

Balans herstellen met de SET-methode®

Met behulp van gericht onderzoek proberen we te achterhalen waar de disbalans zich bevindt. We adviseren dan om deze verstoring aan te pakken, bijvoorbeeld d.m.v. een voedingssupplement, een natuurlijke reiniging, of misschien heb je baat bij bepaalde ontspanningstechnieken om stress te verminderen.

Zodra de virusdeeltjes zijn opgeruimd, krijgen de cellen in het lichaam weer meer ruimte om energie te produceren. Het lichaam komt weer in balans en heeft de capaciteit om te herstellen. Om dit proces te ondersteunen, maken we ook gebruik van reguliere fysiotherapeutische methoden.

Zo werkt het

Fysiotherapie bij Infyzo

1. Kennismaking

De fysiotherapeut leert je kennen, bespreekt je klachten en medische voorgeschiedenis. Daarna zal een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd om de oorzaak van je klachten te achterhalen en in kaart te brengen.

2. Behandelplan

Samen stellen jullie een behandelplan op, gericht op het verbeteren van je positieve gezondheid en het herstellen van je klachten.

3. Behandeling

De fysiotherapeut start met de uitvoering van het behandelplan, met therapieën en adviezen gericht op het algehele bewegingsapparaat.

4. Duurzaam resultaat

Het behandelplan wordt toegepast voor resultaten op de lange termijn, met de focus en advies op preventie en het behouden van eigen regie over je gezondheid.

Altijd binnen bereik

Onze vestigingen

Online afspraak maken

Voorkomen is beter dan genezen

Door onze SET-methode® kunnen we bij iedere cliënt goed aangeven hoe hij/zij meer aandacht kan geven aan zijn/haar algehele gezondheid balans. Wij zijn ervan overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen!

Wil je meer weten over hoe we te werk gaan en hoe jij jouw gezondheid kunt verbeteren aan de hand van de gezondheidsdriehoek?

Infyzo Best

Adres

Zonnewende 145
5683 AB Best

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Echt

Adres

Thaalpad 33-35
6102 EH Echt

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Hoensbroek

Adres

Jeugrubbenweg 20
6413 DH Hoensbroek (Viking Gym)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Voerendaal

Adres

Heerlerweg 7A
6367 AA Voerendaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Rick Jetten

BIG 89063708804

Rick is fysiotherapeut sinds 2002. Van 2002 tot 2005 ervaring opgedaan in Duitsland als fysio- en bedrijfstherapeut, waarna hij in 2005 naar Nederland is teruggekomen.

Van 2005 tot 2007 werkzaam geweest als eerste lijns  fysio-, sporttherapeut  en bedrijfsleider in een fysiotfitnesscentrum in Maasbracht. In 2007 begonnen als zelfstandig praktijkeigenaar in een maatschap in Bocholtz. In december 2013 heeft hij de praktijk in Voerendaal overgenomen van Frans Héman en zijn vrouw Marja.

Als fysiotherapeut staat Rick gedreven, bekwaam en sociaal in zijn vak. Door zijn ruime kijk op zaken en zijn gedreven karakter probeert hij door goede informatie over de klachten te geven, de patiënt inzichtelijk te maken waar de oorzaak ligt en hoe deze op lange termijn, of zelfs voor altijd valt te voorkomen.

Op deze manier probeert hij samen met de patiënt, de klachten zo doelgericht mogelijk te behandelen. Mede door zijn ruime ervaring in de Applied Kinesiologie zijn er al goede resultaten behaald. Deze methodiek beschrijft de functionele neurologische en biomechanische achtergrond van klachten. Door de doelgerichtheid van de behandelwijze en advisering voor langere termijn kunt u SNEL functioneren zonder klachten.

Opleiding

Cursussen

2016
2015
2014
2013
2012
2011
Infyzo draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders