Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met het bewegingsapparaat van de mens. Patiënten met klachten die betrekking hebben op de spieren en gewrichten worden met oefeningen, adviezen en massages geholpen om de beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen.

Heb je direct een fysiotherapeut nodig?

Als je een klacht hebt, bel ons dan voor een afspraak! Vaak kun je dezelfde dag nog bij ons terecht.

Rechtstreeks declareren
Infyzo heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars (m.u.v. Just) waarin de vergoeding is geregeld. Dat betekent dat wij rechtstreeks kunnen declareren bij de zorgverzekeraars. Wanneer je geen recht (meer) hebt op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, komen de behandelingen voor eigen rekening. De tarieven voor de verschillende soorten behandelingen vind je in het tarievenoverzicht.

Waarom fysiotherapie?

Veel bewegingen zoals lopen, staan, springen en bukken zijn voor veel mensen vanzelfsprekend. Als je echter ergens last van krijgt, zijn deze dingen niet meer zo vanzelfsprekend.

De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend: pijn, zwellingen, krachtvermindering, ademhalingsproblemen, bewegingsbeperkingen, rug- en knieklachten, nek en hoofdpijnklachten.

Dit soort klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden of door veroudering.

Een voorspoedig herstel

De fysiotherapeut kan het herstel zo goed mogelijk laten verlopen. Hij of zij behandelt en begeleidt de patiënt  met als doel de dagelijkse handelingen weer verantwoord te kunnen hervatten. De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt ook bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kunnen blessures zijn van spieren, pezen, banden en gewrichten.

Gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen ook worden behandeld.

Zo werkt het

Fysiotherapie bij Infyzo

1. Kennismaking

De fysiotherapeut leert je kennen, bespreekt je klachten en je medische voorgeschiedenis. Daarna zal er een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd om de oorzaak van je klachten te achterhalen en in kaart te brengen. 

 

2. Behandelplan

Samen stellen jullie een behandelplan op, gericht op het verbeteren van je positieve gezondheid en het herstellen van je klachten.

3. Behandeling

De fysiotherapeut start met de uitvoering van het behandelplan, met therapieën en adviezen gericht op het algehele bewegingsapparaat.

 

4. Duurzaam resultaat

Het behandelplan wordt toegepast voor resultaten op de lange termijn, met focus en advies op preventie en het behouden van eigen regie over je gezondheid.

Altijd binnen bereik

Onze vestigingen

Online afspraak maken

Maak vandaag nog een afspraak bij Infyzo

Met minimale wachttijden ben je altijd snel geholpen. 

Infyzo Best

Adres

Zonnewende 145
5683 AB Best

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Echt

Adres

Thaalpad 33-35
6102 EH Echt

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Hoensbroek

Adres

Jeugrubbenweg 20
6413 DH Hoensbroek (Viking Gym)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Voerendaal

Adres

Heerlerweg 7A
6367 AA Voerendaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Rick Jetten

BIG 89063708804

Rick is fysiotherapeut sinds 2002. Van 2002 tot 2005 ervaring opgedaan in Duitsland als fysio- en bedrijfstherapeut, waarna hij in 2005 naar Nederland is teruggekomen.

Van 2005 tot 2007 werkzaam geweest als eerste lijns  fysio-, sporttherapeut  en bedrijfsleider in een fysiotfitnesscentrum in Maasbracht. In 2007 begonnen als zelfstandig praktijkeigenaar in een maatschap in Bocholtz. In december 2013 heeft hij de praktijk in Voerendaal overgenomen van Frans Héman en zijn vrouw Marja.

Als fysiotherapeut staat Rick gedreven, bekwaam en sociaal in zijn vak. Door zijn ruime kijk op zaken en zijn gedreven karakter probeert hij door goede informatie over de klachten te geven, de patiënt inzichtelijk te maken waar de oorzaak ligt en hoe deze op lange termijn, of zelfs voor altijd valt te voorkomen.

Op deze manier probeert hij samen met de patiënt, de klachten zo doelgericht mogelijk te behandelen. Mede door zijn ruime ervaring in de Applied Kinesiologie zijn er al goede resultaten behaald. Deze methodiek beschrijft de functionele neurologische en biomechanische achtergrond van klachten. Door de doelgerichtheid van de behandelwijze en advisering voor langere termijn kunt u SNEL functioneren zonder klachten.

Opleiding

Cursussen

2016
2015
2014
2013
2012
2011
Infyzo draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders