Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een gespecialiseerde vorm van behandeling gericht op het verminderen en beheren van oedeem, een aandoening die wordt gekenmerkt door abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Bij Infyzo behandelen we oedeem standaard met LPG Endermologie® en/of Deep Oscillation®.

Heb je direct een oedeemtherapeut nodig?

Bij Infyzo kunnen mensen terecht voor een effectieve oedeembehandeling. Een optimale waterhuishouding is namelijk van vitaal belang voor een gezond lichaam.

Oedeem is een veelvoorkomend probleem waarbij vocht zich ophoopt in het lichaamsweefsel, wat leidt tot zwellingen. Dit kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals pijn, vermoeidheid, bewegingsbeperkingen en beperkingen in het dagelijks leven. Gelukkig bieden wij oplossingen om oedeem te behandelen en de waterhuishouding in het lichaam te herstellen.

Rechtstreeks declareren
Infyzo heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars (m.u.v. Just) waarin de vergoeding is geregeld. Dat betekent dat wij rechtstreeks kunnen declareren bij de zorgverzekeraars. Wanneer je geen recht (meer) hebt op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, komen de behandelingen voor eigen rekening. De tarieven voor de verschillende soorten behandelingen vind je in het tarievenoverzicht.

Oedeemtherapie behandelingen

Een van de behandelingen die we aanbieden, is lymfdrainage. Lymfdrainage is een natuurlijke therapie die gericht is op het stimuleren van het lymfestelsel. Het lymfestelsel speelt een cruciale rol bij het handhaven van een gezonde waterhuishouding en het creëren van een ideale omgeving voor onze lichaamscellen. Door middel van lymfdrainage kunnen we het lymfestelsel activeren en het overtollige vocht afvoeren, waardoor de zwellingen verminderen en de symptomen van oedeem afnemen.

Bij Infyzo begrijpen we dat oedeembehandeling een persoonlijke aanpak vereist. Onze ervaren oedeemfysiotherapeuten zullen een behandelplan op maat maken, gebaseerd op de specifieke behoeften van elke cliënt. Naast lymfdrainage kunnen we ook andere technieken en oefeningen gebruiken om de algehele gezondheid en mobiliteit te bevorderen.

Ontwerp zonder titel (9)
Ontwerp zonder titel (8)

Wat doet de oedeemtherapeut?

We staan klaar om je te helpen bij het herstellen van een gezonde waterhuishouding en het verminderen van de symptomen van oedeem. Je kunt altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken en de eerste stap te zetten naar een betere gezondheid.

De oedeemtherapeut probeert de afvoer van het vocht te stimuleren. Dit gebeurt onder andere door manuele lymfdrainage. Met deze zachte handvattingen verplaats je vocht naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert. Dit vaak in combinatie met compressietherapie en/of lymfetaping om vochtophoping tegen te gaan of te zorgen dat de ontstane situatie stabiel blijft.

Technieken die vaak worden gebruikt bij het behandelen van oedeem:

Zo werkt het

Oedeemtherapie bij Infyzo

1. Kennismaking

De oedeemtherapeut leert je kennen, bespreekt je klachten en medische voorgeschiedenis. Daarna zal een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd om de oorzaak van je klachten te achterhalen en in kaart te brengen.

2. Behandelplan

Samen stellen jullie een behandelplan op, gericht op het verbeteren van je positieve gezondheid en het herstellen van je klachten.

3. Behandeling

De oedeemtherapeut start met de uitvoering van het behandelplan, met therapieën en adviezen gericht op het algehele bewegingsapparaat.

4. Duurzaam resultaat

Het behandelplan wordt toegepast voor resultaten op de lange termijn, met de focus en advies op preventie en het behouden van eigen regie over je gezondheid.

Locaties met Oedeemfysiotherapie

Online afspraak maken

Maak vandaag nog een afspraak bij Infyzo

Met minimale wachttijden ben je altijd snel geholpen. 

Infyzo Best

Adres

Zonnewende 145
5683 AB Best

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Echt

Adres

Thaalpad 33-35
6102 EH Echt

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Hoensbroek

Adres

Jeugrubbenweg 20
6413 DH Hoensbroek (Viking Gym)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Voerendaal

Adres

Heerlerweg 7A
6367 AA Voerendaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Rick Jetten

BIG 89063708804

Rick is fysiotherapeut sinds 2002. Van 2002 tot 2005 ervaring opgedaan in Duitsland als fysio- en bedrijfstherapeut, waarna hij in 2005 naar Nederland is teruggekomen.

Van 2005 tot 2007 werkzaam geweest als eerste lijns  fysio-, sporttherapeut  en bedrijfsleider in een fysiotfitnesscentrum in Maasbracht. In 2007 begonnen als zelfstandig praktijkeigenaar in een maatschap in Bocholtz. In december 2013 heeft hij de praktijk in Voerendaal overgenomen van Frans Héman en zijn vrouw Marja.

Als fysiotherapeut staat Rick gedreven, bekwaam en sociaal in zijn vak. Door zijn ruime kijk op zaken en zijn gedreven karakter probeert hij door goede informatie over de klachten te geven, de patiënt inzichtelijk te maken waar de oorzaak ligt en hoe deze op lange termijn, of zelfs voor altijd valt te voorkomen.

Op deze manier probeert hij samen met de patiënt, de klachten zo doelgericht mogelijk te behandelen. Mede door zijn ruime ervaring in de Applied Kinesiologie zijn er al goede resultaten behaald. Deze methodiek beschrijft de functionele neurologische en biomechanische achtergrond van klachten. Door de doelgerichtheid van de behandelwijze en advisering voor langere termijn kunt u SNEL functioneren zonder klachten.

Opleiding

Cursussen

2016
2015
2014
2013
2012
2011
Infyzo draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders