Shockwave therapie

Heb je chronische pijnklachten? Shockwave therapie stimuleert het natuurlijke herstelproces van het lichaam en helpt de pijn te verminderen.

Heb je direct een fysiotherapeut nodig?

Als je een klacht hebt, bel ons dan voor een afspraak! Vaak kun je dezelfde dag nog bij ons terecht.

Rechtstreeks declareren
Infyzo heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars (m.u.v. Just) waarin de vergoeding is geregeld. Dat betekent dat wij rechtstreeks kunnen declareren bij de zorgverzekeraars. Wanneer je geen recht (meer) hebt op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, komen de behandelingen voor eigen rekening. De tarieven voor de verschillende soorten behandelingen vind je in het tarievenoverzicht.

Hoe werkt Shockwave therapie?

Bij Infyzo helpen we mensen met chronische pijnklachten zoals hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog. Een van de behandelingen die we aanbieden is Shockwave therapie. Hierbij gebruiken we schokgolven om pijnlijke gebieden te behandelen. Deze therapie stimuleert het natuurlijke herstelproces van het lichaam en helpt de pijn te verminderen.

Bij Shockwave therapie gebruiken we een speciaal apparaat om hoogenergetische schokgolven naar het pijnlijke gebied te sturen. Shockwave is een mechanische behandeling gericht op het lichamelijke bewegingsapparaat. Er komt geen elektrische stroom of schok aan te pas. De behandeling kan soms wat gevoelig zijn. Onze ervaren fysiotherapeuten brengen de schokgolven over op de aangedane plek.

De schokgolven worden geabsorbeerd door het aangedane weefsel, waardoor het lichaam reageert. Dit leidt tot de vrijgave van herstel-stimulerende stoffen, die zorgen voor een milde ontstekingsreactie en daardoor een bevordering van weefselherstel en doorbloeding. Deze reacties dragen bij aan een sneller herstel.

Shockwave voor verschillende aandoeningen

Shockwave therapie is vooral geschikt voor problemen met pezen en de overgang van spieren naar pezen. Het kan worden toegepast bij diverse aandoeningen, zoals:

 • Chronische schouderklachten
 • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
 • Pijn net onder de knieschijf (infrapatellaire tendinopathie)
 • Hielspoor
 • Chronische rug- en nekpijn
 • Achilles tendinopathie
 • Fascitis plantaris
 • Ilio tibiaal frictiesyndroom
 • Verkalking in de schouder
 • Shin splint
 • Spit

Effectieve Resultaten

Na gemiddeld 4 tot 5 behandelingen met Shockwave therapie kunnen patiënten bij Infyzo positieve resultaten ervaren. Bewegingen worden gemakkelijker en chronische pijn kan volledig wegblijven. De effectiviteit van Shockwave therapie is wetenschappelijk aangetoond.

Zo werkt het

Shockwave therapie bij Infyzo

1. Kennismaking

De fysiotherapeut leert je kennen, bespreekt je klachten en medische voorgeschiedenis. Daarna zal een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd om de oorzaak van je klachten te achterhalen en in kaart te brengen.

2. Behandelplan

Samen stellen jullie een behandelplan op, gericht op het verbeteren van je positieve gezondheid en het herstellen van je klachten.

3. Behandeling

De fysiotherapeut start met de uitvoering van het behandelplan, met therapieën en adviezen gericht op het algehele bewegingsapparaat.

4. Duurzaam resultaat

Het behandelplan wordt toegepast voor resultaten op de lange termijn, met de focus en advies op preventie en het behouden van eigen regie over je gezondheid.

Shockwave therapie locaties

Online afspraak maken

Maak vandaag nog een afspraak bij Infyzo

Bij Fysiotherapie Infyzo maken we gebruik van geavanceerde apparatuur voor Shockwave therapie, zodat we onze cliënten effectief kunnen behandelen. Onze ervaren fysiotherapeuten zijn erop gericht om je pijn te verminderen en jouw herstel te bevorderen. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor een Shockwave therapie behandeling.

Infyzo Best

Adres

Zonnewende 145
5683 AB Best

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Echt

Adres

Thaalpad 33-35
6102 EH Echt

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Hoensbroek

Adres

Jeugrubbenweg 20
6413 DH Hoensbroek (Viking Gym)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Voerendaal

Adres

Heerlerweg 7A
6367 AA Voerendaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Rick Jetten

BIG 89063708804

Rick is fysiotherapeut sinds 2002. Van 2002 tot 2005 ervaring opgedaan in Duitsland als fysio- en bedrijfstherapeut, waarna hij in 2005 naar Nederland is teruggekomen.

Van 2005 tot 2007 werkzaam geweest als eerste lijns  fysio-, sporttherapeut  en bedrijfsleider in een fysiotfitnesscentrum in Maasbracht. In 2007 begonnen als zelfstandig praktijkeigenaar in een maatschap in Bocholtz. In december 2013 heeft hij de praktijk in Voerendaal overgenomen van Frans Héman en zijn vrouw Marja.

Als fysiotherapeut staat Rick gedreven, bekwaam en sociaal in zijn vak. Door zijn ruime kijk op zaken en zijn gedreven karakter probeert hij door goede informatie over de klachten te geven, de patiënt inzichtelijk te maken waar de oorzaak ligt en hoe deze op lange termijn, of zelfs voor altijd valt te voorkomen.

Op deze manier probeert hij samen met de patiënt, de klachten zo doelgericht mogelijk te behandelen. Mede door zijn ruime ervaring in de Applied Kinesiologie zijn er al goede resultaten behaald. Deze methodiek beschrijft de functionele neurologische en biomechanische achtergrond van klachten. Door de doelgerichtheid van de behandelwijze en advisering voor langere termijn kunt u SNEL functioneren zonder klachten.

Opleiding

Cursussen

2016
2015
2014
2013
2012
2011
Infyzo draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders