Fysiotherapie voor kinderen

Fysiotherapie voor kinderen specialiseert zich op het gebied van bewegen van kinderen van 0 tot 18 jaar. De behandelingen zijn gericht op het stimuleren van een normale motorische en zintuiglijke ontwikkeling.

Direct een fysiotherapeut nodig voor jouw kind ?

Heeft jouw kind klachten? Bel ons dan voor een afspraak! Vaak kun je dezelfde dag nog bij ons terecht.

Vergoedingen
Fysiotherapie voor kinderen valt onder het basispakket en niet onder het eigen risico. Je kind heeft in ieder geval recht op 18 behandelingen uit de basisverzekering.

Fysiotherapie voor kinderen bij Infyzo

De fysiotherapeut observeert, onderzoekt en behandelt, maar geeft ook voorlichtingen en advies. De behandelingen zijn gericht op het stimuleren van een normale motorische en zintuiglijke ontwikkeling. Dit gebeurt onder andere door middel van het geven van adviezen aan ouders met betrekking tot hantering van hun kind en speladviezen, hulpmiddelen en voorzieningen.

Je kunt zowel met als zonder verwijzing bij ons terecht om de zorg rondom je kind te bespreken. Bij de baby’s is het fijn om via een verwijzing van een huisarts of consultatiebureauarts te werken. Deze verwijzing kan natuurlijk ook van de kinderarts, kinderneuroloog, orthopeed of kinderrevalidatie-arts zijn.

Een eenmalig consult is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Fysiotherapie bij Infyzo voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Zuigelingen

Bij zuigelingen kan er sprake zijn van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling, bijvoorbeeld door een vertraagde rijping van het zenuwstelsel, de zintuigen, de organen of het houdings- en bewegingsapparaat. Vaak geldt hoe eerder het kind wordt behandeld, des te geringer de verstoring van zijn ontwikkeling zal zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Voorkeurshouding
 • Huil baby
 • Orthopedische of neurologische klachten en aandoeningen
 • Te vroeg geboren kinderen

 

Peuters en kleuters

Peuters en kleuters kunnen last hebben van lichamelijke problemen, maar ook met sociale problemen. Vaak worden afwijkingen gesignaleerd omdat de eisen voor de motorische vaardigheden en zintuiglijke prikkelverwerking worden verhoogd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Onhandigheid
 • Vaker vallen
 • Moeite met gym of spelen op het schoolplein
 • Problemen bij fijne motoriek (knippen, tekenen, knutselen)
 • Concentratieproblemen

 

Oudere kinderen

Bij oudere kinderen kunnen bewegingsproblemen invloed hebben op het welbevinden en het sociale functioneren van het kind, omdat ze zich bewust zijn dat ze anders bewegen of meer moeite hebben met hun motoriek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Ruimtelijke oriëntatie problemen
 • Houdingproblematiek
 • Overgevoeligheid voor omgeving
 • Jeugdreuma

Zo werkt het

Fysiotherapie voor kinderen bij Infyzo

1. Kennismaking

De fysiotherapeut leert je kennen, bespreekt je klachten en medische voorgeschiedenis. Daarna zal een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd om de oorzaak van je klachten te achterhalen en in kaart te brengen.

2. Behandelplan

Samen stellen jullie een behandelplan op, gericht op het verbeteren van je positieve gezondheid en het herstellen van je klachten.

3. Behandeling

De fysiotherapeut start met de uitvoering van het behandelplan, met therapieën en adviezen gericht op het algehele bewegingsapparaat.

4. Duurzaam resultaat

Het behandelplan wordt toegepast voor resultaten op de lange termijn, met de focus en advies op preventie en het behouden van eigen regie over je gezondheid.

Altijd binnen bereik

Onze vestigingen

Online afspraak maken

Maak vandaag nog een afspraak bij Infyzo

Met minimale wachttijden ben je altijd snel geholpen. 

Infyzo Best

Adres

Zonnewende 145
5683 AB Best

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Echt

Adres

Thaalpad 33-35
6102 EH Echt

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Hoensbroek

Adres

Jeugrubbenweg 20
6413 DH Hoensbroek (Viking Gym)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Voerendaal

Adres

Heerlerweg 7A
6367 AA Voerendaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Rick Jetten

BIG 89063708804

Rick is fysiotherapeut sinds 2002. Van 2002 tot 2005 ervaring opgedaan in Duitsland als fysio- en bedrijfstherapeut, waarna hij in 2005 naar Nederland is teruggekomen.

Van 2005 tot 2007 werkzaam geweest als eerste lijns  fysio-, sporttherapeut  en bedrijfsleider in een fysiotfitnesscentrum in Maasbracht. In 2007 begonnen als zelfstandig praktijkeigenaar in een maatschap in Bocholtz. In december 2013 heeft hij de praktijk in Voerendaal overgenomen van Frans Héman en zijn vrouw Marja.

Als fysiotherapeut staat Rick gedreven, bekwaam en sociaal in zijn vak. Door zijn ruime kijk op zaken en zijn gedreven karakter probeert hij door goede informatie over de klachten te geven, de patiënt inzichtelijk te maken waar de oorzaak ligt en hoe deze op lange termijn, of zelfs voor altijd valt te voorkomen.

Op deze manier probeert hij samen met de patiënt, de klachten zo doelgericht mogelijk te behandelen. Mede door zijn ruime ervaring in de Applied Kinesiologie zijn er al goede resultaten behaald. Deze methodiek beschrijft de functionele neurologische en biomechanische achtergrond van klachten. Door de doelgerichtheid van de behandelwijze en advisering voor langere termijn kunt u SNEL functioneren zonder klachten.

Opleiding

Cursussen

2016
2015
2014
2013
2012
2011
Infyzo draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders