Hoofdpijn

Hoofdpijn kan een enorme impact hebben op je dagelijks leven. Wist je dat fysiotherapie kan helpen tegen verschillende soorten hoofdpijn?

Welke soorten hoofdpijn zijn er?

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. De meest voorkomende vormen zijn:

Oorzaken van hoofdpijn

Hoofdpijnklachten kunnen meestal gekoppeld worden aan een bepaalde trigger. Zo krijgen veel mensen hoofdpijn door stress/spanning, oververmoeidheid, bepaalde voeding of een verandering van ritme (‘vakantiehoofdpijn’).

Alles in ons lichaam staat met elkaar in verbinding. Hoofdpijn is daarom nooit een op zichzelf staande klacht. Wij zien dat hoofdpijnklachten vaak gerelateerd zijn aan een aantal systemen, namelijk aan de darmen, galblaas, lever, nieren, het hormoonsysteem & het bekken- en kaakgewricht.

Een disbalans in een van deze systemen kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

  • Stress;
  • Verkeerde voeding;
  • Het vasthouden van afvalstoffen;
  • Een tekort aan bepaalde vitaminen, mineralen of spoorelementen;
  • Een verstoorde vochtbalans, bijvoorbeeld door te weinig drinken;
  • Hormonale invloeden, denk bijvoorbeeld aan menstruatie-gerelateerde migraine.

Fysiotherapie bij hoofdpijn

Fysiotherapie kan helpen bij hoofdpijn. In de reguliere fysiotherapie wordt vooral gebruik gemaakt van technieken als massage en het rekken of losmaken van bepaalde spieren of gewrichten, bijvoorbeeld in de nek en schouders. Vaak word er ook gekeken naar de (werk)houding.

Daarnaast biedt fysiotherapie educatie over ergonomie, stressmanagement en ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen, die allemaal bijdragen aan het beheersen van hoofdpijnklachten.

SET-methode® bij hoofdpijn

Bij Infyzo combineren we fysiotherapeutische technieken en de SET-methode® bij het behandelen van hoofdpijnklachten. Door deze unieke aanpak behandelen we niet alleen de hoofdpijnklachten, maar achterhalen we ook de achterliggende oorzaak van de problemen.

Onze speciale SET-methode® is gebaseerd op een integrale benadering. Dat betekent dat we niet alleen puur naar de bio-mechanische kant (de werking van de spieren en gewrichten in de nek) kijken. Ook de bio-psychosociale aspecten (bijvoorbeeld emoties en stress) en bio-chemische aspecten (bijvoorbeeld voeding, hormonen en organen) spelen namelijk een grote rol. Als in een van die pijlers iets is verstoord, kan dat bijdragen tot een verstoord genezingsproces waardoor de hoofdpijnklachten verergeren.

Met behulp van manuele spiertesten kunnen we zien op welk vlak het lichaam uit balans is. Hoofdpijnklachten kunnen bijvoorbeeld sneller ontstaan als er sprake is van een verstoorde hormoonbalans, vochttekort, een orgaan dat afvalstoffen vasthoudt of een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen. Door die disbalans op te heffen, kan het zelfhelend vermogen van het lichaam weer optimaal functioneren. Daardoor herstellen hoofdpijnklachten sneller.

Balans herstellen met de SET-methode®

Met behulp van gericht onderzoek proberen we te achterhalen waar de disbalans zich bevindt. We adviseren dan om deze verstoring aan te pakken, bijvoorbeeld d.m.v. een voedingssupplement, een natuurlijke reiniging, of misschien heb je baat bij bepaalde ontspanningstechnieken om stress te verminderen. De spierspanning zal dan normaliseren en de hoofdpijnklachten verdwijnen.

Zo werkt het

Fysiotherapie bij Infyzo

1. Kennismaking

De fysiotherapeut leert je kennen, bespreekt je klachten en medische voorgeschiedenis. Daarna zal een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd om de oorzaak van je klachten te achterhalen en in kaart te brengen.

2. Behandelplan

Samen stellen jullie een behandelplan op, gericht op het verbeteren van je positieve gezondheid en het herstellen van je klachten.

3. Behandeling

De fysiotherapeut start met de uitvoering van het behandelplan, met therapieën en adviezen gericht op het algehele bewegingsapparaat.

4. Duurzaam resultaat

Het behandelplan wordt toegepast voor resultaten op de lange termijn, met de focus en advies op preventie en het behouden van eigen regie over je gezondheid.

Altijd binnen bereik

Onze vestigingen

Online afspraak maken

Snel af van hoofdpijnklachten

We hebben al veel patiënten met hoofdpijnklachten succesvol geholpen dankzij de SET-methode®. De meeste van hen waren binnen 4 tot 6 behandelingen klachtenvrij.

Wil jij ook snel af van hoofdpijn? De fysiotherapeut van Infyzo helpt je graag. Maak nu een afspraak bij de dichtstbijzijnde vestiging!

Infyzo Best

Adres

Zonnewende 145
5683 AB Best

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Echt

Adres

Thaalpad 33-35
6102 EH Echt

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Hoensbroek

Adres

Jeugrubbenweg 20
6413 DH Hoensbroek (Viking Gym)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Voerendaal

Adres

Heerlerweg 7A
6367 AA Voerendaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Rick Jetten

BIG 89063708804

Rick is fysiotherapeut sinds 2002. Van 2002 tot 2005 ervaring opgedaan in Duitsland als fysio- en bedrijfstherapeut, waarna hij in 2005 naar Nederland is teruggekomen.

Van 2005 tot 2007 werkzaam geweest als eerste lijns  fysio-, sporttherapeut  en bedrijfsleider in een fysiotfitnesscentrum in Maasbracht. In 2007 begonnen als zelfstandig praktijkeigenaar in een maatschap in Bocholtz. In december 2013 heeft hij de praktijk in Voerendaal overgenomen van Frans Héman en zijn vrouw Marja.

Als fysiotherapeut staat Rick gedreven, bekwaam en sociaal in zijn vak. Door zijn ruime kijk op zaken en zijn gedreven karakter probeert hij door goede informatie over de klachten te geven, de patiënt inzichtelijk te maken waar de oorzaak ligt en hoe deze op lange termijn, of zelfs voor altijd valt te voorkomen.

Op deze manier probeert hij samen met de patiënt, de klachten zo doelgericht mogelijk te behandelen. Mede door zijn ruime ervaring in de Applied Kinesiologie zijn er al goede resultaten behaald. Deze methodiek beschrijft de functionele neurologische en biomechanische achtergrond van klachten. Door de doelgerichtheid van de behandelwijze en advisering voor langere termijn kunt u SNEL functioneren zonder klachten.

Opleiding

Cursussen

2016
2015
2014
2013
2012
2011
Infyzo draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders