Deep Oscillation®

Deep Oscillation® wordt meestal als aanvulling op de fysiotherapeutische behandeling ingezet. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor oedeemtherapie.

Heb je direct een fysiotherapeut nodig?

Als je een klacht hebt, bel ons dan voor een afspraak! Vaak kun je dezelfde dag nog bij ons terecht.

Geen extra kosten voor Deep Oscillation®
De Deep Oscillation® apparatuur wordt gebruikt ter ondersteuning bij een behandeling Fysiotherapie of Oedeemtherapie. Hier zijn naast het normale behandeltarief geen extra kosten aan verbonden.

Hoe werkt de Deep Oscillation®

De gepatenteerde trillingsfrequenties van de Deep Oscillation® worden met name ingezet voor de verbetering van de kwaliteit van de huid, waardoor er een afname is van oedeem en fibrose’s zachter worden. Ook voor andere doeleinden zoals de ontspanning van spierweefsel wordt de Deep Oscillation® steeds meer ingezet.

Deep Oscillation® produceert elektrostatische impulsen, waardoor er trillingen ontstaan op celniveau. Door deze trillingen wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht. Cellen in ons lichaam hebben een natuurlijke trilling, bewegen ze niet, dan sterven ze af. Door een trauma kunnen deze trillingen verstoord worden.

De elektrostatische impulsen van Deep Oscillation® creëren een aangename diepe effectieve trilling in de huid, bindweefsel, vetweefsel, spieren, bloed- en lymfebanen tot een diepte van 8 cm.

Deep Oscillation® bij Infyzo

In de praktijk gebruiken we Deep Oscillation® voor het behandelen van oedeem. Het oedeem wordt door Deep Oscillation® soepeler, waardoor het middels de LPG Endermologie® beter kan worden afgevoerd. Deep Oscillation® bevordert ook de heling van hematomen en littekens worden er soepeler van en genezen mooier. We ervaren een positief herstel bij de behandeling van brandwonden, waardoor we veel samen werken met het Littekenspreekuur in het Maastricht UMC+ (MUMC+) academisch ziekenhuis.

Op het apparaat zelf staan verschillende programma’s voorgeprogrammeerd. Zo kun je zelfs tendinitis, bursitis, artrose en fybromyalgie behandelen.

Deep Oscillation® kan worden ingezet bij:

  • Oedeem
  • Spierontspanning
  • Pijnvermindering
  • Ontstekingsremmende werking (bijvoorbeeld borstontsteking)
  • Bevordering van wondgenezing (bijvoorbeeld na keizersnede)
  • Vermindering verharding van de huid
  • Verbetering van de voedingstoestand van het weefsel
  • Vermindering van de roodheid van het weefsel
  • Ontgifting /detoxen

Behandeling Deep Oscillation®

Het Deep Oscillation® apparaat geeft een in diepte (Deep) doordringende en terugkerende trilling (Oscillation). Het grote voordeel is dat het statische veld een veilige, niet huid belastende trilling geeft, die zeer effectief is en het biologische proces van ons lichaam nabootst. De trilling komt terecht in de huid, bij ondergelegen bindweefsel, onderhuids vet, spieren, bloed en lymfevaten.

Deep Oscillation® activeert hiermee de lichaamseigen trilling en geeft een groot verbeterend behandeleffect.

Zo werkt het

Oedeemtherapie bij Infyzo

1. Kennismaking

De oedeemtherapeut leert je kennen, bespreekt je klachten en medische geschiedenis. Daarna zal een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd om de oorzaak van je klachten te achterhalen en in kaart te brengen.

2. Behandelplan

Samen stellen jullie een behandelplan op, gericht op het verbeteren van je positieve gezondheid en het herstellen van je klachten.

3. Behandeling

De oedeemtherapeut start met de uitvoering van het behandelplan, met therapieën en adviezen gericht op het algehele bewegingsapparaat.

4. Duurzaam resultaat

Het behandelplan wordt toegepast voor resultaten op de lange termijn, met de focus en advies op preventie en het behouden van eigen regie over je gezondheid.

Locaties met Deep Oscillation®

Online afspraak maken

Maak vandaag nog een afspraak bij Infyzo

Met minimale wachttijden ben je altijd snel geholpen. 

Infyzo Best

Adres

Zonnewende 145
5683 AB Best

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Echt

Adres

Thaalpad 33-35
6102 EH Echt

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Hoensbroek

Adres

Jeugrubbenweg 20
6413 DH Hoensbroek (Viking Gym)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Voerendaal

Adres

Heerlerweg 7A
6367 AA Voerendaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Rick Jetten

BIG 89063708804

Rick is fysiotherapeut sinds 2002. Van 2002 tot 2005 ervaring opgedaan in Duitsland als fysio- en bedrijfstherapeut, waarna hij in 2005 naar Nederland is teruggekomen.

Van 2005 tot 2007 werkzaam geweest als eerste lijns  fysio-, sporttherapeut  en bedrijfsleider in een fysiotfitnesscentrum in Maasbracht. In 2007 begonnen als zelfstandig praktijkeigenaar in een maatschap in Bocholtz. In december 2013 heeft hij de praktijk in Voerendaal overgenomen van Frans Héman en zijn vrouw Marja.

Als fysiotherapeut staat Rick gedreven, bekwaam en sociaal in zijn vak. Door zijn ruime kijk op zaken en zijn gedreven karakter probeert hij door goede informatie over de klachten te geven, de patiënt inzichtelijk te maken waar de oorzaak ligt en hoe deze op lange termijn, of zelfs voor altijd valt te voorkomen.

Op deze manier probeert hij samen met de patiënt, de klachten zo doelgericht mogelijk te behandelen. Mede door zijn ruime ervaring in de Applied Kinesiologie zijn er al goede resultaten behaald. Deze methodiek beschrijft de functionele neurologische en biomechanische achtergrond van klachten. Door de doelgerichtheid van de behandelwijze en advisering voor langere termijn kunt u SNEL functioneren zonder klachten.

Opleiding

Cursussen

2016
2015
2014
2013
2012
2011
Infyzo draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders