Heupklachten

Last van heuppijn, stijfheid of andere heupklachten? Met de unieke aanpak van Infyzo ben je snel verlost van stijfheid en pijn. De meerderheid van onze patiënten is binnen 4 tot 6 behandelingen klachtenvrij!

Welke heupklachten zijn er?

Heupklachten kunnen op iedere leeftijd ontstaan. Zo zien wij in onze praktijk patiënten met onder andere de volgende nekklachten:

Oorzaken van heupklachten

Problemen met de heup kunnen op verschillende manieren ontstaan. De meest voorkomende oorzaken van heupklachten zijn:

  • Slijtage van de heup. Dit komt vaak voor bij ouderen, maar ook bij bepaalde beroepsgroepen die veelal in dezelfde houding zitten, zoals vrachtwagenchauffeurs.
  • Slijmbeursontsteking. 
  • Artrose. Beschadigd of verminderd kraakbeen in het heupgewricht.
  • Overbelasting. Bijvoorbeeld door te intensief sporten.
  • Verkeerde houding. Bijvoorbeeld door een beenlengteverschil of verkeerde voetstand onbewust te compenseren.
  • Doorbloedingsproblemen in de heup. De spieren krijgen daardoor onvoldoende zuurstof waardoor er snel verzuring optreedt.
  • Beklemde zenuw, pees of spier in het heupgewricht. Dit wordt ook wel impingement genoemd.

Fysiotherapie bij heupklachten

Fysiotherapie wordt regelmatig ingezet bij heupklachten. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden, zoals oefentherapie om bepaalde spieren te versterken en massages om de spieren los te maken. Ook wordt er soms gebruik gemaakt van manuele of gewrichtstherapie, bijvoorbeeld om banden of gewrichten op te rekken.

De fysiotherapeut kijkt vaak naar de hele keten: staat de heup goed, zijn de knie- en enkelgewrichten in orde, en hoe is de stand van de voeten? Gaat het om een houdingsprobleem, dan kan de therapeut hierin ook adviseren.

SET-methode® bij heupklachten

Bij Infyzo combineren we fysiotherapeutische technieken en de SET-methode® bij het behandelen van heupklachten. Door deze unieke aanpak behandelen we niet alleen de heupklachten, maar achterhalen we ook de achterliggende oorzaak van de heupproblemen.

Onze speciale SET-methode® is gebaseerd op een integrale benadering. Dat betekent dat we niet alleen puur naar de bio-mechanische kant (de werking van de spieren en gewrichten in de heup) kijken. Ook de bio-psychosociale aspecten (bijvoorbeeld emoties en stress) en bio-chemische aspecten (bijvoorbeeld voeding, hormonen en organen) spelen namelijk een grote rol. Als in een van die pijlers iets is verstoord, kan dat bijdragen tot een verstoord genezingsproces waardoor de heupklachten verergeren.

Met behulp van manuele spiertesten kunnen we zien op welk vlak het lichaam uit balans is. Heupklachten kunnen bijvoorbeeld sneller ontstaan als er sprake is van een verstoorde hormoonbalans, vochttekort, een orgaan dat afvalstoffen vasthoudt of een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen. Door die disbalans op te heffen, kan het zelfhelend vermogen van het lichaam weer optimaal functioneren. Daardoor herstellen heupklachten sneller.

Balans herstellen met de SET-methode®

Met behulp van gericht onderzoek proberen we te achterhalen waar de disbalans zich bevindt. We adviseren dan om deze verstoring aan te pakken, bijvoorbeeld d.m.v. een voedingssupplement, een natuurlijke reiniging, of misschien heb je baat bij bepaalde ontspanningstechnieken om stress te verminderen.

Zodra de onderliggende oorzaak van de heupklachten wordt aangepakt, dan zien we dat de spierspanning in het aangedane gebied verbetert. De spieren, pezen en gewrichten in de heup reageren dan beter op de reguliere fysiotherapie. Het lichaam komt weer in balans en heeft de capaciteit om te herstellen.

Zo werkt het

Fysiotherapie bij Infyzo

1. Kennismaking

De fysiotherapeut leert je kennen, bespreekt je klachten en medische voorgeschiedenis. Daarna zal een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd om de oorzaak van je klachten te achterhalen en in kaart te brengen.

2. Behandelplan

Samen stellen jullie een behandelplan op, gericht op het verbeteren van je positieve gezondheid en het herstellen van je klachten.

3. Behandeling

De fysiotherapeut start met de uitvoering van het behandelplan, met therapieën en adviezen gericht op het algehele bewegingsapparaat.

4. Duurzaam resultaat

Het behandelplan wordt toegepast voor resultaten op de lange termijn, met de focus en advies op preventie en het behouden van eigen regie over je gezondheid.

Altijd binnen bereik

Onze vestigingen

Online afspraak maken

Snel af van heupklachten

We hebben al veel patiënten met heupklachten succesvol geholpen dankzij de SET-methode®. De meeste van hen waren binnen 4 tot 6 behandelingen klachtenvrij.

Wil jij ook snel af van heuppijn? De fysiotherapeut van Infyzo helpt je graag. Maak nu een afspraak bij de dichtstbijzijnde vestiging!

Infyzo Best

Adres

Zonnewende 145
5683 AB Best

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Echt

Adres

Thaalpad 33-35
6102 EH Echt

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Hoensbroek

Adres

Jeugrubbenweg 20
6413 DH Hoensbroek (Viking Gym)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Voerendaal

Adres

Heerlerweg 7A
6367 AA Voerendaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Rick Jetten

BIG 89063708804

Rick is fysiotherapeut sinds 2002. Van 2002 tot 2005 ervaring opgedaan in Duitsland als fysio- en bedrijfstherapeut, waarna hij in 2005 naar Nederland is teruggekomen.

Van 2005 tot 2007 werkzaam geweest als eerste lijns  fysio-, sporttherapeut  en bedrijfsleider in een fysiotfitnesscentrum in Maasbracht. In 2007 begonnen als zelfstandig praktijkeigenaar in een maatschap in Bocholtz. In december 2013 heeft hij de praktijk in Voerendaal overgenomen van Frans Héman en zijn vrouw Marja.

Als fysiotherapeut staat Rick gedreven, bekwaam en sociaal in zijn vak. Door zijn ruime kijk op zaken en zijn gedreven karakter probeert hij door goede informatie over de klachten te geven, de patiënt inzichtelijk te maken waar de oorzaak ligt en hoe deze op lange termijn, of zelfs voor altijd valt te voorkomen.

Op deze manier probeert hij samen met de patiënt, de klachten zo doelgericht mogelijk te behandelen. Mede door zijn ruime ervaring in de Applied Kinesiologie zijn er al goede resultaten behaald. Deze methodiek beschrijft de functionele neurologische en biomechanische achtergrond van klachten. Door de doelgerichtheid van de behandelwijze en advisering voor langere termijn kunt u SNEL functioneren zonder klachten.

Opleiding

Cursussen

2016
2015
2014
2013
2012
2011
Infyzo draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders