Duizeligheid

Duizeligheid komt geregeld voor. Met de unieke aanpak van Infyzo ben je snel verlost van deze klachten. De meerderheid van onze patiënten is binnen 4 tot 6 behandelingen klachtenvrij!

Duizeligheid symptomen

De ene duizeling is de andere niet. Grofweg kun je de klachten bij duizeligheid opdelen in twee varianten:

Draaiduizeligheid kan in korte aanvallen komen (BPPD: Benigne Paroxismale Positieduizeligheid). Ze worden meestal uitgelokt door een snelle beweging van het hoofd, bijvoorbeeld bij het bukken of achterom kijken. De klachten verdwijnen doorgaans binnen enkele minuten.

Maar er bestaat ook een vorm waarbij de duizeligheid lang aanhoudt (PPPD: Persisterende Positionele Positieduizeligheid). De patiënt ligt dan soms dagenlang op bed.

Oorzaken van duizeligheid

Duizeligheid kent verschillende oorzaken. De meest voorkomende hiervan zijn:

  • Lage bloeddruk. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij een licht gevoel in het hoofd.
  • Storing in het evenwichtsorgaan. Het evenwichtsorgaan krijgt via de zintuigen informatie over waar we ons in de ruimte bevinden. Als er iets mis is met het evenwichtsorgaan (bijvoorbeeld door een virusinfectie of het neerslaan van kristallen in het middenoor) wordt dat proces verstoord. Dit kan je uit balans brengen of aanvallen van draaiduizeligheid veroorzaken.
  • Stress/hyperventilatie. Stress is een bekende trigger voor duizeligheid. Soms ga je door stress verkeerd ademen en krijg je last van hyperventilatie. Daardoor daalt het koolzuurgehalte in het bloed en kun je duizelig of licht in het hoofd worden.
  • Medische  aandoeningen. Bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson of de ziekte van Ménière
  • Verkeerde houding. Vooral als de gewrichts- of spierspanning in de nek te hoog is, kan dit leiden tot duizeligheid (cervicogene duizeligheid). Naast de draaiduizeligheid kun je ook last hebben van nek- en/of hoofdpijn.

Fysiotherapie bij duizeligheid

Fysiotherapie kan helpen om duizeligheidsklachten te verminderen. De behandelwijze hangt af van de oorzaak van de duizeligheid. Zo kan de fysiotherapeut bij de patiënten met positieduizeligheid (BPPD) de Epley-manoeuvre uitvoeren. Door het uitvoeren van deze reeks bewegingen worden de kristallen in het middenoor verplaatst naar de juiste plek. Daardoor neemt de duizeligheid af.

Andere behandelingen die bij duizeligheid worden ingezet, zijn bijvoorbeeld massages en spier- en houdingsoefeningen.

SET-methode® bij duizeligheid

Bij Infyzo combineren we fysiotherapeutische technieken en de SET-methode® bij het behandelen van duizeligheid. Door deze unieke aanpak behandelen we niet alleen de klachten van de duizeligheid, maar achterhalen we ook de achterliggende oorzaak van de problemen.

Onze speciale SET-methode® is gebaseerd op een integrale benadering. Dat betekent dat we niet alleen puur naar de bio-mechanische kant (de werking van de spieren en gewrichten) kijken. Ook de bio-psychosociale aspecten (bijvoorbeeld emoties en stress) en bio-chemische aspecten (bijvoorbeeld voeding, hormonen en organen) spelen namelijk een grote rol. Als in een van die pijlers iets is verstoord, kan dat bijdragen tot een verstoord genezingsproces waardoor duizeligheid kan verergeren.

Met behulp van manuele spiertesten kunnen we zien op welk vlak het lichaam uit balans is. Duizeligheid kan bijvoorbeeld sneller ontstaan als er sprake is van een verstoorde hormoonbalans, vochttekort, een orgaan dat afvalstoffen vasthoudt of een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen. Door die disbalans op te heffen, kan het zelfhelend vermogen van het lichaam weer optimaal functioneren.

Balans herstellen met de SET-methode®

Met behulp van gericht onderzoek proberen we te achterhalen waar de disbalans zich bevindt. We adviseren dan om deze verstoring aan te pakken, bijvoorbeeld d.m.v. een voedingssupplement, een natuurlijke reiniging, of misschien heb je baat bij bepaalde ontspanningstechnieken om stress te verminderen.

Duizeligheid is vaak gelinkt aan een disbalans in de darmen. Niet verwonderlijk, want dit orgaan staat in verbinding met de spieren in de heupregio. Vanuit daar kan de spierspanning zich doorzetten naar de reactieve nekspieren en zo leiden tot klachten als duizeligheid.

Als de disbalans in de darmen wordt opgeheven, normaliseert ook de spierspanning in de nek. De reguliere fysiotherapeutische behandeling slaat dan beter aan. De duizeligheid verdwijnt snel en de kans op een terugval is uitermate klein.

Zo werkt het

Fysiotherapie bij Infyzo

1. Kennismaking

De fysiotherapeut leert je kennen, bespreekt je klachten en medische voorgeschiedenis. Daarna zal een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd om de oorzaak van je klachten te achterhalen en in kaart te brengen.

2. Behandelplan

Samen stellen jullie een behandelplan op, gericht op het verbeteren van je positieve gezondheid en het herstellen van je klachten.

3. Behandeling

De fysiotherapeut start met de uitvoering van het behandelplan, met therapieën en adviezen gericht op het algehele bewegingsapparaat.

4. Duurzaam resultaat

Het behandelplan wordt toegepast voor resultaten op de lange termijn, met de focus en advies op preventie en het behouden van eigen regie over je gezondheid.

Altijd binnen bereik

Onze vestigingen

Online afspraak maken

Snel af van duizeligheid

We hebben al veel patiënten met duizeligheid succesvol geholpen dankzij de SET-methode®. De meeste van hen waren binnen 4 tot 6 behandelingen klachtenvrij.

Wil jij ook snel af van duizeligheidsklachten? De fysiotherapeut van Infyzo helpt je graag. Maak nu een afspraak bij de dichtstbijzijnde vestiging!

Infyzo Best

Adres

Zonnewende 145
5683 AB Best

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Echt

Adres

Thaalpad 33-35
6102 EH Echt

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Hoensbroek

Adres

Jeugrubbenweg 20
6413 DH Hoensbroek (Viking Gym)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Voerendaal

Adres

Heerlerweg 7A
6367 AA Voerendaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Rick Jetten

BIG 89063708804

Rick is fysiotherapeut sinds 2002. Van 2002 tot 2005 ervaring opgedaan in Duitsland als fysio- en bedrijfstherapeut, waarna hij in 2005 naar Nederland is teruggekomen.

Van 2005 tot 2007 werkzaam geweest als eerste lijns  fysio-, sporttherapeut  en bedrijfsleider in een fysiotfitnesscentrum in Maasbracht. In 2007 begonnen als zelfstandig praktijkeigenaar in een maatschap in Bocholtz. In december 2013 heeft hij de praktijk in Voerendaal overgenomen van Frans Héman en zijn vrouw Marja.

Als fysiotherapeut staat Rick gedreven, bekwaam en sociaal in zijn vak. Door zijn ruime kijk op zaken en zijn gedreven karakter probeert hij door goede informatie over de klachten te geven, de patiënt inzichtelijk te maken waar de oorzaak ligt en hoe deze op lange termijn, of zelfs voor altijd valt te voorkomen.

Op deze manier probeert hij samen met de patiënt, de klachten zo doelgericht mogelijk te behandelen. Mede door zijn ruime ervaring in de Applied Kinesiologie zijn er al goede resultaten behaald. Deze methodiek beschrijft de functionele neurologische en biomechanische achtergrond van klachten. Door de doelgerichtheid van de behandelwijze en advisering voor langere termijn kunt u SNEL functioneren zonder klachten.

Opleiding

Cursussen

2016
2015
2014
2013
2012
2011
Infyzo draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders