Reuma

Reuma is helaas (nog) niet te genezen. Wel kan onze unieke SET-methode® een opvlamming van reumatische klachten helpen te voorkomen.

Reuma symptomen

Bij reuma ontstaan er klachten aan het bewegingsapparaat: de spieren, pezen, botten en gewrichten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de volgende symptomen:

Afhankelijk van de soort reuma, kunnen daar nog andere klachten bij komen. Kenmerkend voor de meeste reumavormen is het wisselende karakter. Vaak worden relatief rustige periodes afgewisseld met periodes waarin de klachten ineens weer toenemen.

Reuma is een ontstekingsziekte die verschillende vormen kan aannemen:

Iedereen kan reuma krijgen

Naar schatting lijdt maar liefst 1 op de 9 mensen in Nederland aan deze ziekte. Dat komt neer op zo’n twee miljoen patiënten.

Reuma komt niet uitsluitend voor bij bij ouderen, ook kinderen en jongvolwassenen kunnen een vorm van reuma krijgen. Sterker nog: meer dan de helft van de patiënten is jonger dan 65!

Reuma oorzaken

Reuma is een auto-immuunziekte. Dat betekent dat het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam keert en (onterecht) een ontstekingsreactie op gang brengt. De echte oorzaak van reuma is niet bekend. Wel weten we dat erfelijkheid de kans op sommige vormen van reuma vergroot. Maar ook andere factoren, zoals overgewicht of een slechte leefstijl, worden in verband gebracht met reuma.

De darmen spelen een grote rol bij het opvlammen van reumatische klachten. Vanuit de darmen worden verschillende genezingsprocessen aangestuurd. Ook het prostaglandinesysteem, het hormoonsysteem dat zorgt voor afweerreacties als koorts, zwelling en pijn, huist in de darmen.

Onderzoek heeft aangetoond dat een disbalans in de darmflora het prostaglandinesysteem kan laten ontsporen. Dat betekent dat als bepaalde bacteriesoorten in de darmen de overhand krijgen, de reumasymptomen kunnen opvlammen.

SET-methode® bij reuma

Reuma is niet te genezen. Wel kan een fysiotherapeut tips geven bij klachten als stijfheid en moeite met bewegen.

Bij Infyzo zetten we daarnaast de SET-methode® in. Deze methode® is gebaseerd op een integrale benadering. Dat betekent dat we niet alleen puur naar de bio-mechanische kant (de werking van de spieren en gewrichten in de nek) kijken. Ook de bio-psychosociale aspecten (bijvoorbeeld emoties en stress) en bio-chemische aspecten (bijvoorbeeld voeding, hormonen en organen) spelen namelijk een grote rol. Als in een van die pijlers iets is verstoord, kan dat bijdragen tot een verstoord genezingsproces waardoor de reumaklachten verergeren. 

Met behulp van bepaalde spiertesten kunnen we bijvoorbeeld bepalen of de darmflora uit balans is. Daarnaast kan de test uitwijzen of er sprake is van een overgevoeligheid voor een bepaalde voedingsstof, een tekort aan goede vetsoorten of het vasthouden van afvalstoffen. Want ook die verstoringen kunnen reumatische klachten uitlokken.

Balans herstellen met de SET-methode®

Met behulp van gericht onderzoek proberen we te achterhalen waar de disbalans zich bevindt. We adviseren dan om deze verstoring aan te pakken. Zo kunnen bepaalde voedingssupplementen helpen om de darmflora te herstellen of het afvalstoffenprobleem op te lossen. Een aangepaste voeding doet wonderen bij een intolerantie of voedingsstoffentekort.

Als de disbalans is opgeheven, wordt het prostaglandinesysteem, dat zorgt voor afweerreacties als koorts, pijn en zwelling, minder snel actief. De reumatische klachten zullen dan sneller afnemen en/of minder snel weer opvlammen.

Zo werkt het

Fysiotherapie bij Infyzo

1. Kennismaking

De fysiotherapeut leert je kennen, bespreekt je klachten en medische voorgeschiedenis. Daarna zal een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd om de oorzaak van je klachten te achterhalen en in kaart te brengen.

2. Behandelplan

Samen stellen jullie een behandelplan op, gericht op het verbeteren van je positieve gezondheid en het herstellen van je klachten.

3. Behandeling

De fysiotherapeut start met de uitvoering van het behandelplan, met therapieën en adviezen gericht op het algehele bewegingsapparaat.

4. Duurzaam resultaat

Het behandelplan wordt toegepast voor resultaten op de lange termijn, met de focus en advies op preventie en het behouden van eigen regie over je gezondheid.

Altijd binnen bereik

Onze vestigingen

Online afspraak maken

Snel af van verergerde reumaklachten

We hebben al veel patiënten met reumaklachten succesvol geholpen dankzij de SET-methode®.

Wil jij ook snel af van verergerde reumapijn? De fysiotherapeut van Infyzo helpt je graag. Maak nu een afspraak bij de dichtstbijzijnde vestiging!

Infyzo Best

Adres

Zonnewende 145
5683 AB Best

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Echt

Adres

Thaalpad 33-35
6102 EH Echt

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Hoensbroek

Adres

Jeugrubbenweg 20
6413 DH Hoensbroek (Viking Gym)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Infyzo Voerendaal

Adres

Heerlerweg 7A
6367 AA Voerendaal

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00u tot 17:00u (tot 20:00u op afspraak)

Team

Partners

Rick Jetten

BIG 89063708804

Rick is fysiotherapeut sinds 2002. Van 2002 tot 2005 ervaring opgedaan in Duitsland als fysio- en bedrijfstherapeut, waarna hij in 2005 naar Nederland is teruggekomen.

Van 2005 tot 2007 werkzaam geweest als eerste lijns  fysio-, sporttherapeut  en bedrijfsleider in een fysiotfitnesscentrum in Maasbracht. In 2007 begonnen als zelfstandig praktijkeigenaar in een maatschap in Bocholtz. In december 2013 heeft hij de praktijk in Voerendaal overgenomen van Frans Héman en zijn vrouw Marja.

Als fysiotherapeut staat Rick gedreven, bekwaam en sociaal in zijn vak. Door zijn ruime kijk op zaken en zijn gedreven karakter probeert hij door goede informatie over de klachten te geven, de patiënt inzichtelijk te maken waar de oorzaak ligt en hoe deze op lange termijn, of zelfs voor altijd valt te voorkomen.

Op deze manier probeert hij samen met de patiënt, de klachten zo doelgericht mogelijk te behandelen. Mede door zijn ruime ervaring in de Applied Kinesiologie zijn er al goede resultaten behaald. Deze methodiek beschrijft de functionele neurologische en biomechanische achtergrond van klachten. Door de doelgerichtheid van de behandelwijze en advisering voor langere termijn kunt u SNEL functioneren zonder klachten.

Opleiding

Cursussen

2016
2015
2014
2013
2012
2011
Infyzo draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders