Een tenniselleboog. Meer dan een spierprobleem!
Een tenniselleboog die maar niet over gaat? Dat vraagt om een nieuwe aanpak met daarin 5 stappen naar succes (in 4-6 behandelingen)!
Bij Infyzo hebben we een integrale kijk op het lichaam en weten we dat verschillende systemen in ons lichaam verantwoordelijk kunnen zijn voor het ontstaan van klachten.
Een tenniselleboog zien we daardoor dus niet alleen als ‘spierprobleem’ of een lokaal gewrichtsprobleem.
Lees hieronder ons protocol met de 5 stappen naar succes (in 4-6 behandelingen).
Stap 1: Orgaansysteem
We weten bijvoorbeeld dat de darm in segmentale verbinding staat met je linker onderarm en de maag met je rechter onderarm.
Door het gebruik van spiertesten kunnen wij achterhalen of dit het geval is en er een causaal verband bestaat.
Stap 2: Wervelkolom
Vanuit de wervelkolom in onze nekregio ontspringen zenuwen waaronder de n. radialis die verantwoordelijk is voor het aansturen van de spieren in je onderarm.
We maken gebruik van technieken uit de Fysiotherapie en Manuele Therapie voor het oplossen van blokkades in dit gebied en van o.a. deze zenuw.
Stap 3: Spieren en gewrichten elleboog
Beperkingen in de beweeglijkheid van het ellebooggewricht kunnen we middels Fysiotherapie en Manuele Therapie vaststellen en verhelpen.
Tevens maken we gebruik van massage/fricties, Kinesiotaping, oefentherapie, Shockwave en eventuele andere therapeutische interventies bij onze behandeling.
Stap 4: Hormoonsysteem
Een slecht functionerend hormoonsysteem zorgt voor een vertraagd herstel. Met behulp van spiertesten kunnen we je hormoonsysteem weer optimaal laten functioneren, waardoor er een vermindering van de ontstekingsreactie en pijn moet optreden bij een tenniselleboog.
Tevens draagt een gebalanceerde werking van het hormoonsysteem bij aan een functioneel neurologische gebalanceerde spanning van de verbonden segmentale spieren.
Deze spieren bevinden zich eveneens en onder anderen in de schouderregio.
Het uit balans zijn van het hormoonsysteem en de daarbij behorende spieren leidt tot een ketendisbalans naar de spieren in de onderarm.
Stap 5: Emotionele systeem
Forceer jij jezelf om te voldoen aan bepaalde verwachtingen die jijzelf of de buitenwereld aan je stellen?
We zien zelfs dat je emotionele systeem vaker invloed kan hebben op het ontstaan of een afwijkend beloop en genezingsproces van een tenniselleboog.
Ook hier kunnen we samen met je naar kijken en hebben we specifieke behandeltechnieken voor waaronder EFT (Emotionally Focused Therapy), NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en andere werkwijze en adviezen.
Het emotionele en psychosomatische systeem staat erom bekend bepaalde en specifieke spierspanningen te veroorzaken. Deze spieren bevinden zich hoofdzakelijk in nek en schouder regio. Dit leidt wederom tot ketendisbalans naar de elleboog regio.
Neem contact op!
Ben je er nu ook achter dat een tenniselleboog meer is dan alleen een ‘spierprobleem’? Neem dan contact met ons op voor verdere informatie of maak direct een afspraak!
Team Infyzo